HomeZorg en dienstenDagopvangDagbehandeling psychogeriatrie

Dagbehandeling psychogeriatrie

Dagbehandeling psychogeriatrie
De dagbehandeling psychogeriatrie is bedoeld voor mensen die:

  • lijden aan een vorm van dementie
  • op een wachtlijst staan voor opname in het zorgcentrum of verpleeghuis

 

Programma dagbehandeling psychogeriatrie
De dagbehandeling is er voor mensen die thuis wonen en baat hebben bij een gestructureerde begeleiding in een dagprogramma waarbij ook behandeling kan zijn inbegrepen. De behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit onderzoek door de verpleeghuisarts of psycholoog, geheugentraining, gymnastiek en fysiotherapie. Ook is er de mogelijkheid om alleen of in groepsverband deel te nemen aan activiteiten en te genieten van de gezelligheid van het onderlinge contact met andere deelnemers.
Het dagprogramma begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur, een warme maaltijd is inbegrepen. Als u dat wilt, regelen we vervoer van en naar huis.

 

U kunt voor dagbehandeling psychogeriatrie terecht in:

  • Vlissingen: in dagcentrum Ter Reede kunt u terecht voor psychogeriatrische dagbehandeling. De dagbehandeling is 7 dagen per week geopend.
  • Oost-Souburg: in woonzorgcentrum Nieuw Bachtenpoorte kunt u terecht voor psychogeriatrische dagbehandeling. De dagbehandeling is van maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 15.30 uur.
  • Middelburg: in woonzorgcentrum Getij kunt u terecht voor psychogeriatrische dagbehandeling. De dagbehandeling is van maandag t/m vrijdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur.

 

Indicatie en kosten
Voor dagbehandeling is een indicatie van het CIZ nodig. In overleg met uw huisarts of specialist kunt u een aanvraag bij het CIZ indienen. Afhankelijk van uw inkomen betaalt u een eigen bijdrage.
Voor meer informatie: download de folder of bel 0118 - 448 448.

 

Adres en contact

  • Dagcentrum Ter Reede: Vredehoflaan 370, 4382 CJ Vlissingen
  • Woonzorgcentrum Nieuw Bachtenpoorte: Oranjeplein 80, 4388 AH Oost-Souburg
  • Woonzorgcentrum Getij: Oosterscheldestraat 18b, 4335 PH Middelburg

 

Meer informatie? Bel  0118 - 448 448 of download de folder.